Splitsko sniježno jutro

4 velj.

Split s mojeg prozora - sasvim neprepoznatljiv

˜

Jutro me probudilo neobično ugodnim zvukom tišine u inače bučnom središtu grada. Sasvim neočekivano, s prozora mi je ponudilo jednostavnošću bjeline proljepšan zimski pogled. Pogled, iako već duže zaboravljen, u trenutku je pronašao sva bogatstva njegovih prošlih, radošću ispunjenih sjećanja.

Jutro svježeg snijega najdojmljivije je i najintenzivnije preobraženje poznatog prostora. Snagom prirode utišava buku žurbe, usporava odrasli život i vraća mu malo zaboravljene djetinje vedrine.

U niti tuge od fizičke boli koja mi okupira osjetila i kretnje svodi na uski prostor s pogledom na nedostižni vanjski svijet, ovo sniježno jutro utkalo je dah ljekovitosti ljepote i mira.

2 komentara Za “Splitsko sniježno jutro”

  1. astrodrom 5. veljače 2012. u 11:44 am #

    Baš kao što pišeš nevjerojatno kako ovakvo vrijeme smiri čovjeka i potakne ga na introspekciju. U današnje užurbano vrijeme prisili da sve malo stane i da se smiri. Nadam se da si dobro.

    • Agnes 7. veljače 2012. u 8:19 pm #

      Oporavljam se (vrat,ruka,leđa:ukočena) i planiram rehabilitaciju s manje sjedenja. To će biti umjetnost borbe navika, a osvještenju je pomoglo i jutro introspekcije (lijepo si to primijetila).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: